Już za 19 zł miesięcznie przez rok
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 26.12.2016 18:05 Publikacja: 26.12.2016 18:01
Foto: Twitter
W sześcioosobowej załodze jest jednak Francuz Thomas Pesquet, który przywiózł specjalne dania od najlepszych kucharzy – ozór wołowy po normandzku i kurczaka ze smardzami. A do picia cydr.
– Pobyt na stacji pozwala spojrzeć na Boże Narodzenie z innej perspektywy – mówi Peggy Whitson, dla której to już drugie święta na orbicie.
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Załoga misji Axiom-4, do której należy polski astronauta Sławosz Uznański-Wiśniewski, wróci 14 lipca na Ziemię z...
Na celowniku astronomów znalazł się kosmiczny obiekt, który budzi więcej pytań niż odpowiedzi. Galaktyka, której...
Teleskop badawczy ATLAS wykrył obiekt międzygwiezdny, który wleciał do naszego Układu Słonecznego. Obecnie kieru...
W 2032 r. asteroida 2024 YR4, nazywana „zabójcą miast”, może uderzyć w Księżyc powodując spektakularny deszcz me...
Kapsuła z załogą misji Ax-4, której członkiem jest Sławosz Uznański-Wiśniewski, doleciała do Międzynarodowej Sta...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas