Już za 19 zł miesięcznie przez rok
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Aktualizacja: 19.06.2019 10:20 Publikacja: 19.06.2019 10:20
Foto: Rzeczpospolita
Zagrożenia dla innowacyjności branży spożywczej przychodzą ze wszystkich stron. Oczywistym czynnikiem ryzyka jest moda. Pewne innowacje mogą się nie przyjąć albo nie spełnić składanych obietnic – jak choćby jogurty jednej z globalnych firm, które miały wspomagać odchudzanie. Wiele złego może wyrządzić zwykła plotka lub niepotwierdzone naukowo silne przekonania, jak w wypadku GMO. Mimo że wciąż brakuje dowodów naukowych na szkodliwość żywności modyfikowanej, silny nacisk opinii publicznej sprawił, iż handel nią w wielu krajach jest praktycznie zakazany, a co za tym idzie, zatrzymały się badania związane z GMO.
Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Sektor budownictwa, ze względu na swoją złożoność, jest szczególnie narażony na zjawisko zatorów płatniczych. Aż...
Sensory, drony czy AI pomagają, choć nie są lekarstwem na strukturalny deficyt rąk do pracy w budownictwie.
W dynamicznie zmieniającej się rzeczywistości rynkowej przedsiębiorcy muszą umiejętnie zarządzać ryzykiem występ...
Wcześniejsze problemy z pozrywanymi łańcuchami dostaw, w połączeniu z obecnymi spadkami koniunktury w europejski...
70 proc. liderów jest zdania, że nowa rola działów HR polega na uwolnieniu w pełni ludzkiego potencjału. Sprzymi...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas