Reklama

Druga młodość kiszonek i liofilizaty zamiast słodyczy

Producenci żywności starają się głównie o zainteresowanie kobiet z dużych miast, bo to one podążają za europejskimi trendami. Rynek ekologiczny u nas rośnie, ale polskie rolnictwo coraz mniej z tego korzysta.

Publikacja: 26.02.2020 09:25

Druga młodość kiszonek i liofilizaty zamiast słodyczy

Foto: www.sxc.hu

Doskonale rozwija się produkcja żywności ekologicznej – ale raczej w innych krajach Unii Europejskiej, a nie w Polsce. W ciągu ostatniej dekady powierzchnia upraw organicznych w UE wzrosła o 70 proc. do 12,5 mln ha. U nas tendencja jest odwrotna, choć popyt nie maleje – w ciągu pięciu lat powierzchnia skurczyła się o blisko jedną trzecią.

Suszone niesłodzone

Pozostało jeszcze 94% artykułu

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Analizy Rzeczpospolitej
E-zakupy coraz mocniej zanurzone w technologii
Materiał Promocyjny
Bank Pekao uczy cyberodporności
Analizy Rzeczpospolitej
Krajowy rynek farmaceutyczny w ważnym momencie
Analizy Rzeczpospolitej
Wynajem aut rośnie, ale kłopotów w tej branży też nie brakuje
Materiał Promocyjny
Stacje ładowania dla ciężarówek pilnie potrzebne
Analizy Rzeczpospolitej
Analiza danych mocno zyskuje na znaczeniu
Materiał Promocyjny
Nowy Ursus to wyjątkowy projekt mieszkaniowy w historii Ronsona
Reklama
Reklama