Reklama

Takich pierogów jeszcze nie było. Wersja taco wjeżdża na stoły

Polskie lokale w Detroit tworzą kuchnię Pol-Mex. Okazuje się, że można zrobić taco-pieroga.

Aktualizacja: 07.08.2020 17:54 Publikacja: 07.08.2020 17:31

Takich pierogów jeszcze nie było. Wersja taco wjeżdża na stoły

Foto: Adobe Stock

Ortodoksyjni miłośnicy pierogów mogą być przerażeni propozycjami dwóch lokalnych polskich kuchni z Detroit i okolic. Do swojej oferty dołączyły one bowiem pierogi sporządzone tak, jak robi się meksykańskie taco. Uformowane w kształt muszli ciasto pierogowe wypełniane jest różnymi dodatkami. Inspiracją dla obojga szefów kuchni, jak zauważa serwis DetroitNews, był internetowy szef Josh Elkin, który promuje różne połączenia kuchni świata.

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Przemysł spożywczy
Współzałożyciel kultowej marki lodów Ben & Jerry’s odchodzi. Powodem konflikt o Strefę Gazy
Przemysł spożywczy
Niemcy chcą walczyć z plagą otyłości. Co może pomóc?
Przemysł spożywczy
Podział Kraft Heinz. Buffett rozczarowany
Przemysł spożywczy
Szalony wzrost cen kawy potrwa nawet dwa lata
Przemysł spożywczy
Prezes Nestlé zwolniony przez romans z pracownicą. Koncern pogrąża się w kryzysie
Reklama
Reklama