Reklama
Rozwiń
Reklama

Takich pierogów jeszcze nie było. Wersja taco wjeżdża na stoły

Polskie lokale w Detroit tworzą kuchnię Pol-Mex. Okazuje się, że można zrobić taco-pieroga.

Aktualizacja: 07.08.2020 17:54 Publikacja: 07.08.2020 17:31

Takich pierogów jeszcze nie było. Wersja taco wjeżdża na stoły

Foto: Adobe Stock

Ortodoksyjni miłośnicy pierogów mogą być przerażeni propozycjami dwóch lokalnych polskich kuchni z Detroit i okolic. Do swojej oferty dołączyły one bowiem pierogi sporządzone tak, jak robi się meksykańskie taco. Uformowane w kształt muszli ciasto pierogowe wypełniane jest różnymi dodatkami. Inspiracją dla obojga szefów kuchni, jak zauważa serwis DetroitNews, był internetowy szef Josh Elkin, który promuje różne połączenia kuchni świata.

RP.PL i The New York Times w pakiecie!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskasz dodatkowo pełny dostęp do The New York Times na 12 miesięcy.

W pakiecie otrzymasz dostęp do NYT: News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

Reklama
Przemysł spożywczy
Nutella w tarapatach. Najgorsze zbiory orzechów laskowych od dekad
Materiał Promocyjny
Aneta Grzegorzewska, Gedeon Richter: Leki generyczne też mogą być innowacyjne
Przemysł spożywczy
Małpki królują na stacjach benzynowych. Stacje walczą o handel procentami
Przemysł spożywczy
Unilever zabronił szefowi Ben & Jerry’s produkcji propalestyńskich lodów. On i tak je zrobi
Przemysł spożywczy
Henryk Kania dostanie list żelazny, jeśli wpłaci 8 mln zł poręczenia
Materiał Promocyjny
Osiedle Zdrój – zielona inwestycja w sercu Milanówka i… Polski
Przemysł spożywczy
„Koniec głaskania się po głowach w branży roślinnej”. Rewolucji nie ma, ale branża rośnie
Reklama
Reklama