Reklama
Rozwiń
Reklama

Takich pierogów jeszcze nie było. Wersja taco wjeżdża na stoły

Polskie lokale w Detroit tworzą kuchnię Pol-Mex. Okazuje się, że można zrobić taco-pieroga.

Aktualizacja: 07.08.2020 17:54 Publikacja: 07.08.2020 17:31

Takich pierogów jeszcze nie było. Wersja taco wjeżdża na stoły

Foto: Adobe Stock

Ortodoksyjni miłośnicy pierogów mogą być przerażeni propozycjami dwóch lokalnych polskich kuchni z Detroit i okolic. Do swojej oferty dołączyły one bowiem pierogi sporządzone tak, jak robi się meksykańskie taco. Uformowane w kształt muszli ciasto pierogowe wypełniane jest różnymi dodatkami. Inspiracją dla obojga szefów kuchni, jak zauważa serwis DetroitNews, był internetowy szef Josh Elkin, który promuje różne połączenia kuchni świata.

Dodatkowe -10% na BLACK WEEK

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Week - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do: News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL — rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Przemysł spożywczy
Sieć Domino’s Pizza ma kłopoty. Kolejny brytyjski szef odchodzi, sprzedaż spada
Materiał Promocyjny
Twoja gwiazda bliżej niż myślisz — Mercedes Van ProCenter
Przemysł spożywczy
Giuseppe Lavazza: Kawa jeszcze będzie droga, szansa na zmianę najwcześniej za rok
Przemysł spożywczy
Drożyzna kawie nie odpuszcza, ceny znów wzrosły o ponad 30 proc.
Przemysł spożywczy
Załamanie eksportu z Sinciangu: chiński koncentrat zalega w magazynach
Materiał Promocyjny
Cyberprzestępcy zwiększają skalę ataków na urządzenia końcowe – komputery i smartfony
Przemysł spożywczy
Pozew żony Henryka Kani blokuje spłatę 880 mln zł długów. Czeka 583 wierzycieli
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama
Reklama