Aktualizacja: 11.05.2016 23:14 Publikacja: 11.05.2016 20:39
Foto: Fotorzepa, Jakub Ostałowski jo Jakub Ostałowski
Polacy jedzą coraz więcej drobiu
Foto: Rzeczpospolita
Program 500+ przełoży się na wzrost konsumpcji, w tym na spożycie mięsa czerwonego, które jest droższe niż drób – uważa Dariusz Formela, prezes Polskiego Koncernu Mięsnego Duda.
W ostatnich latach, m.in. ze względu na niższe ceny, mięso drobiowe odbierało krajowy rynek głównie wieprzowinie. Jeszcze w 2011 r. jego udział w łącznym spożyciu mięsa w Polsce wynosił ok. 34 proc. W ubiegłym roku było to blisko 38 proc. W tym samym czasie udziały wieprzowiny stopniały z 58 proc. do 53 proc.
Budapeszt zatrzymał dziś import wołowiny z Polski – dowiedziała się „Rzeczpospolita”. To retorsje za wtrzymanie...
Jan Koral, jeden z trzech braci, założycieli rodzinnego przedsiębiorstwa, zmarł w wieku 81 lat. Firma Koral to j...
Łączą się dwie rodzinne firmy produkujące słodycze – polski Colian i niemiecki Gubor Schokoladen. Szczegółów fin...
Należący do koncernu LVMH gigant alkoholowy Moët Hennessy zamierza zwolnić około 1200 pracowników w związku ze s...
Propozycja nowelizacji zasad handlu alkoholem rozczarowała wszystkich graczy na tym rynku. Ministerstwo Zdrowia...
W debacie o rynku pracy nie można zapominać o człowieku. Ideałem dla większości pozostaje umowa o pracę, ale technologie i potrzeba elastyczności oferują nowe rozwiązania.
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas