Joanna Parafianowicz: kto bogatemu zabroni hamburgera?

Ludzie śmieją się z osób, które optują nie tyle za całkowitą rezygnacją, ile ograniczeniem spożycia mięsa.

Aktualizacja: 22.02.2020 22:35 Publikacja: 22.02.2020 00:01

Joanna Parafianowicz: kto bogatemu zabroni hamburgera?

Foto: AdobeStock

Izolacja, brak kontaktu z innymi przedstawicielami gatunku, głód, niemożność swobodnego poruszania się oraz stres z tym związany, niska temperatura zimą i brak możliwości ogrzania się, to codzienność zwierząt hodowlanych będących produktem ubocznym produkcji mleka. Co roku zaś ok. 300 mln kurczaków mieli się na świecie żywcem (tzw. maceracja) lub gazuje z tej przyczyny, że nie wykluły się jako kury - nie mogą znosić jaj, a zważywszy na powolne tempo przyrostu ich tuczenie nie jest opłacalne. W Polsce dzieje się tak z ponad 40 mln kurczaków rocznie.

Pozostało 84% artykułu

Świąteczna oferta

PRO.RP.PL za 39 zł
Zyskaj dostęp do raportów, analiz i komentarzy niezbędnych w codziennej pracy każdego PROfesjonalisty.
Opinie Prawne
Rok rządu Donalda Tuska. "Zero sukcesów Adama Bodnara"
https://track.adform.net/adfserve/?bn=77855207;1x1inv=1;srctype=3;gdpr=${gdpr};gdpr_consent=${gdpr_consent_50};ord=[timestamp]
Opinie Prawne
Rok rządu Donalda Tuska. "Aktywni w pracy, zapominalscy w sprawach ZUS"
Opinie Prawne
Rok rządu Donalda Tuska. "Podatkowe łady i niełady. Bez katastrofy i bez komfortu"
Opinie Prawne
Marcin J. Menkes: Ryzyka prawne transakcji ze spółkami strategicznymi
Materiał Promocyjny
Bank Pekao wchodzi w świat gamingu ze swoją planszą w Fortnite
Opinie Prawne
Iwona Gębusia: Polsat i TVN – dostawcy usług medialnych czy strategicznych?