Aktualizacja: 22.02.2020 22:35 Publikacja: 22.02.2020 00:01
Foto: AdobeStock
Izolacja, brak kontaktu z innymi przedstawicielami gatunku, głód, niemożność swobodnego poruszania się oraz stres z tym związany, niska temperatura zimą i brak możliwości ogrzania się, to codzienność zwierząt hodowlanych będących produktem ubocznym produkcji mleka. Co roku zaś ok. 300 mln kurczaków mieli się na świecie żywcem (tzw. maceracja) lub gazuje z tej przyczyny, że nie wykluły się jako kury - nie mogą znosić jaj, a zważywszy na powolne tempo przyrostu ich tuczenie nie jest opłacalne. W Polsce dzieje się tak z ponad 40 mln kurczaków rocznie.
Z restrukturyzacją publicznych zakładów opieki zdrowotnej jest trochę jak z upadłością. Kto raz upadnie, przez w...
Obserwujemy nieakceptowalną praktykę gminnych organów podatkowych, polegającą na zlecaniu podmiotom świadczącym...
Konstytucja i kodeks wyborczy przesądzają, że uchwała o stwierdzeniu ważności wyborów ma charakter deklaratoryjn...
W praktycznym wymiarze, choć wiemy o wadliwości Izby Kontroli Nadzwyczajnej i Spraw Publicznych, niestety jej is...
Zakwestionowanie przez TSUE jednego z przepisów prawa farmaceutycznego to nie tylko ważny krok dla właścicieli a...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas