Aktualizacja: 22.02.2020 22:35 Publikacja: 22.02.2020 00:01
Foto: AdobeStock
Izolacja, brak kontaktu z innymi przedstawicielami gatunku, głód, niemożność swobodnego poruszania się oraz stres z tym związany, niska temperatura zimą i brak możliwości ogrzania się, to codzienność zwierząt hodowlanych będących produktem ubocznym produkcji mleka. Co roku zaś ok. 300 mln kurczaków mieli się na świecie żywcem (tzw. maceracja) lub gazuje z tej przyczyny, że nie wykluły się jako kury - nie mogą znosić jaj, a zważywszy na powolne tempo przyrostu ich tuczenie nie jest opłacalne. W Polsce dzieje się tak z ponad 40 mln kurczaków rocznie.
Prawodawca wprowadza kolejne zakazy dotyczące wyrobów tytoniowych. Ale skoro nikotyna jest szkodliwa, to dlaczeg...
Od czasu gruntownej transformacji rankingu kancelarii prawniczych „Rzeczpospolitej” minęło już kilka lat, a dziś...
Kończy się czas, jaki Polska dostała na działania w celu przywrócenia praworządności. Bierność nie tylko jeszcze...
Odpowiedź na to pytanie wydaje się być prosta: nie, bo szkody nie zostały naprawione.
Jest takie przysłowie: co za dużo, to niezdrowo. Dedykuję je rządowym urzędnikom, którzy proces upraszczania pra...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas