Reklama

Ogródek w lokalu gastronomicznym. Niezbędne formalności

Już wkrótce stoliki przed lokalami zaczną wyrastać jak grzyby po deszczu. Ogródek ogródkowi jednak nierówny. Te na chodnikach muszą mieć zgodę urzędników, te na prywatnej nieruchomości już niekoniecznie.

Aktualizacja: 10.03.2017 07:29 Publikacja: 10.03.2017 07:21

Ogródek w lokalu gastronomicznym. Niezbędne formalności

Foto: Fotorzepa/ Jakub Ostałowski

Nadchodzi sezon ogródków. Zanim jeszcze zazielenią się drzewa, zaczyna się rozstawianie stolików – każda restauracja, kawiarnia, lodziarnia czy bar chce części chodnika tylko dla siebie. Nie wszędzie jednak można je postawić.

Nie zawsze chodzi o brak miejsca. Ważne jest też to, jak w poprzednim sezonie zachowywali się goście pubu, czy były np. skargi na policję. Wtedy mieszkańcy domów z tej samej ulicy mogą skutecznie zablokować wydanie zezwolenia przez władze miasta na rozstawienie ogródka.

Pozostało jeszcze 87% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.

Subskrybuj i bądź na bieżąco!

Reklama
Nieruchomości
Ceny mieszkań nie rosną, ale część klientów wciąż odkłada zakupy
Nieruchomości
Na rynku mieszkań bez upałów
Nieruchomości
Ile mieszkań zbudowały Społeczne Inicjatywy Mieszkaniowe?
Nieruchomości
Parcela pod dom kosztuje czasem fortunę
Nieruchomości
Betony Baumit w nowoczesnym budownictwie: trwałość i wszechstronność
Reklama
Reklama