Ikea pracuje nad nową wegetariańską wersją słynnych klopsików

Niebawem w restauracjach sieci Ikea pojawi się nowa, zdrowsza wersja popularnych szwedzkich klopsików, oparta na białkach pochodzenia roślinnego.

Aktualizacja: 05.05.2019 07:38 Publikacja: 04.05.2019 15:10

Ikea pracuje nad nową wegetariańską wersją słynnych klopsików

Foto: Ikea

ala

Szwedzki gigant meblarski, znany również ze swojej sieci restauracji, postanowił wprowadzić kolejne zmiany w swojej gastronomicznej ofercie, by odpowiedzieć na zmieniające się potrzeby klientów. Dotychczas w menu Ikei bezdyskusyjnie królowały mięsne klopsiki, tradycyjnie podawane z sosem śmietanowym, purée ziemniaczanym i dżemem z borówek. Niebawem klienci będą mogli spróbować ich w innej, zdrowszej wersji. 

Czytaj także: Ikea ogłasza wielką akcję naprawczą po wypadkach z dziećmi 

Pozostało jeszcze 82% artykułu

Tylko 99 zł za rok.
Czytaj o tym, co dla Ciebie ważne.

Sprawdzaj z nami, jak zmienia się świat i co dzieje się w kraju. Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia, historia i psychologia w jednym miejscu.
Biznes
Donald Trump odstraszył zagranicznych turystów. USA stracą przez to miliardy
Biznes
Przełom w wojnie handlowej. Sprzedaż aut elektrycznych wystrzeliła
Biznes
Na Pomorzu przerzut wojsk ma być łatwiejszy
Biznes
Człowiek ze złotym klozetem, czyli korupcja w rosyjskiej drogówce
Biznes
Zełenski spotka się z Putinem. Chiny i USA na drodze do porozumienia?