Reklama
Rozwiń
Reklama

Ikea pracuje nad nową wegetariańską wersją słynnych klopsików

Niebawem w restauracjach sieci Ikea pojawi się nowa, zdrowsza wersja popularnych szwedzkich klopsików, oparta na białkach pochodzenia roślinnego.

Aktualizacja: 05.05.2019 07:38 Publikacja: 04.05.2019 15:10

Ikea pracuje nad nową wegetariańską wersją słynnych klopsików

Foto: Ikea

ala

Szwedzki gigant meblarski, znany również ze swojej sieci restauracji, postanowił wprowadzić kolejne zmiany w swojej gastronomicznej ofercie, by odpowiedzieć na zmieniające się potrzeby klientów. Dotychczas w menu Ikei bezdyskusyjnie królowały mięsne klopsiki, tradycyjnie podawane z sosem śmietanowym, purée ziemniaczanym i dżemem z borówek. Niebawem klienci będą mogli spróbować ich w innej, zdrowszej wersji. 

Czytaj także: Ikea ogłasza wielką akcję naprawczą po wypadkach z dziećmi 

Pozostało jeszcze 82% artykułu

RP.PL i The New York Times w pakiecie za 199zł!

Kup roczną subskrypcję w promocji Black Month - duet idealny i korzystaj podwójnie!

Zyskujesz:

- Roczny dostęp do The New York Times, w tym do- News, Games, Cooking, Audio, Wirecutter i The Athletic.

- RP.PL- twoje rzetelne i obiektywne źródło najważniejszych informacji z Polski i świata z dodatkową weekendową porcją błyskotliwych tekstów, wnikliwych analiz i inspirujących rozmów w ramach magazynu PLUS MINUS.

Reklama
Patronat Rzeczpospolitej
Co 8. polska przedsiębiorczyni przy pozyskiwaniu finansowania doświadczyła trudności związanych z płcią. Najnowsze dane
Biznes
Wojna na torach i w sieci, spór o Mercosur i presja klimatyczna Indii
Biznes
Electromobility Poland wraca do gry. 4,5 mld zł z KPO na nowy projekt
Biznes
Nvidia traci inwestorów. Czy AI przestaje być złotym dzieckiem Wall Street?
Materiał Promocyjny
Manager w erze AI – strategia, narzędzia, kompetencje AI
Biznes
Jak zamienić marketing w motor napędowy biznesu? Premiera nowego modelu i debata ekspertów
Reklama
Reklama
REKLAMA: automatycznie wyświetlimy artykuł za 15 sekund.
Reklama
Reklama