Reklama
Rozwiń

To czas przyrządza nam lunche

Pytanie, ile wart jest czas pracy poświęcony na gotowanie obiadu. Może tradycja nakazuje zrobić wszystko samemu, tak robią porządne panie domu, tak zachowują się zaradni oszczędni ludzie – sami gotują, sami sprzątają, sami wyprowadzają psy.

Publikacja: 09.08.2018 21:00

To czas przyrządza nam lunche

Foto: 123RF

Tylko potem okazuje się, że to się zupełnie nie opłaca. Stawka godzinowa specjalistów coraz częściej, szczęśliwie, jest na takim poziomie, że bardziej opłaca się wynająć kogoś do posprzątania domu, niż samemu walczyć z kurzem przez kilka godzin, a zaoszczędzony czas zainwestować w pracę. Albo odpoczynek. Podobnie jest z gotowaniem obiadów – zamiast robić zakupy, następnie spędzić długie godziny w kuchni, szybciej jest wyjść na obiad. Czy warto ze względu na walory smakowe, to z pewnością zależy od umiejętności. Jeśli chodzi o mój talent, już wizyta w barze mlecznym będzie opłacalna. Wierzę, że czytelnicy potrafią lepiej gotować, niemniej – czy jest to zawsze efekt wart nakładów?

Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Opinie Ekonomiczne
Piotr Arak: Wielki zakład Europy o Indie
Opinie Ekonomiczne
Unia Europejska a Chiny: pomiędzy współpracą, konkurencją i rywalizacją
Opinie Ekonomiczne
Eksperci: hutnictwo stali jest wyjątkiem od piastowskiej doktryny premiera Tuska
Opinie Ekonomiczne
Joanna Pandera: „Jezioro damy tu”, czyli energetyka w rekonstrukcji
Opinie Ekonomiczne
Paweł Rożyński: Big tech ma narodowość i twarz Donalda Trumpa