Polskie mięso bliżej Iranu

Na ten rynek trafiają już nasze słodycze i napoje. Teraz czas na wołowinę, drób i jabłka.

Publikacja: 20.07.2015 22:00

Eksportem do Iranu zainteresowanych jest kilkanaście polskich zakładów mięsnych.

Eksportem do Iranu zainteresowanych jest kilkanaście polskich zakładów mięsnych.

Foto: Fotorzepa, Janusz Ostalowski Janusz Ostalowski

Eksportem do Iranu zainteresowanych jest kilkanaście polskich zakładów mięsnych.

- Rozmowy o otwarciu irańskich granic dla polskiej wołowiny i drobiu prowadzimy od kwietnia tego roku – mówi „Rzeczpospolitej" Krzysztof Jażdżewski, zastępca głównego lekarza weterynarii.

Pozostało jeszcze 94% artykułu

Dostęp na ROK tylko za 79zł z Płatnościami powtarzalnymi BLIK

Jak zmienia się Polska, Europa i Świat? Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i historia w jednym miejscu i na wyciągnięcie ręki.
Subskrybuj i bądź na bieżąco!
Biznes
Amerykańska firma będzie produkować więcej półprzewodników w USA
Biznes
Kanada uderza w dwór i krewnych Putina oraz byłą szefową MSZ Austrii
Materiał Promocyjny
Rockfin na fali wznoszącej
Biznes
Za dużo OZE w Polsce? Zakaz rosyjskiego gazu. Sukces Airbusa na Airshow w Paryżu
Materiał Promocyjny
Bank Pekao nagrodzony w konkursie The Drum Awards for Marketing EMEA za działania w Fortnite
Biznes
Sprawiedliwa, konkurencyjna i akceptowalna dla przedsiębiorców transformacja