Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.
Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Treści, którym możesz zaufać.
Aktualizacja: 23.12.2015 21:00 Publikacja: 23.12.2015 21:00
Barbara Sarzyńska z córkami Igą i Anną kultywują rodzinne tradycje, rozwijając cukiernię, piekarnię i restaurację w Kazimierzu Dolnym
Foto: materiały prasowe
W Pracowni Pieczywa Artystycznego Sarzyński w Kazimierzu Dolnym gościli politycy, sportowcy, ludzie kultury i sztuki z pierwszych stron gazet. Odwiedziło ją nawet 50 żon ambasadorów akredytowanych w Polsce jednocześnie. Niemal każda sławna postać, która pojawia się w Kazimierzu, zagląda do Sarzyńskich, co jest skrzętnie odnotowywane w kronice rodzinnej.
Przybywa też nowych wpisów o tym, że torty Igi Sarzyńskiej pojawiają się na weselach celebrytów, że zdobywają laury w konkursach, a jej trzy desery oraz słynny drożdżowy kogut znalazły się w prestiżowej publikacji „Wykwintne desery polskie" powstałej pod patronatem byłej prezydentowej Anny Komorowskiej.
Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Treści, którym możesz zaufać.
Ceny metali ziem rzadkich stają się nową kartą przetargową w grze między USA a Chinami, polski rynek mieszkaniow...
Już od lutego 2026 r. pierwsze przedsiębiorstwa będą musiały obowiązkowo korzystać z Krajowego Systemu e-Faktur....
Ceny kawy w sklepach rosną najszybciej od lat, sieci elektroenergetyczne ograniczają rozwój OZE w Unii Europejsk...
Polskie firmy technologiczne, wraz z organizacjami branżowymi z Bułgarii, Czech i Słowacji, apelują do rządów o...
Skumulowana wartość polskich inwestycji za granicą wyniosła w 2024 r. 164,9 mld zł i była o 7,1 mld zł wyższa ni...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas