Wypieki ze stuletnią tradycją

Koguty stały się symbolem biznesu rodziny Sarzyńskich. Kolejnym krokiem w rozwoju ma być cukiernicza Pracownia Artystyczna. O przyszłość przedsiębiorstwa dba już czwarte pokolenie.

Publikacja: 23.12.2015 21:00

Barbara Sarzyńska z córkami Igą i Anną kultywują rodzinne tradycje, rozwijając cukiernię, piekarnię

Barbara Sarzyńska z córkami Igą i Anną kultywują rodzinne tradycje, rozwijając cukiernię, piekarnię i restaurację w Kazimierzu Dolnym

Foto: materiały prasowe

W Pracowni Pieczywa Artystycznego Sarzyński w Kazimierzu Dolnym gościli politycy, sportowcy, ludzie kultury i sztuki z pierwszych stron gazet. Odwiedziło ją nawet 50 żon ambasadorów akredytowanych w Polsce jednocześnie. Niemal każda sławna postać, która pojawia się w Kazimierzu, zagląda do Sarzyńskich, co jest skrzętnie odnotowywane w kronice rodzinnej.

Przybywa też nowych wpisów o tym, że torty Igi Sarzyńskiej pojawiają się na weselach celebrytów, że zdobywają laury w konkursach, a jej trzy desery oraz słynny drożdżowy kogut znalazły się w prestiżowej publikacji „Wykwintne desery polskie" powstałej pod patronatem byłej prezydentowej Anny Komorowskiej.

Pozostało jeszcze 92% artykułu

Tylko 99 zł za rok czytania.

Tylko teraz! RP.PL i NEXTO.PL razem w pakiecie!
Co zyskasz kupując subskrypcję? - możliwość zakupu tysięcy ebooków i audiobooków w super cenach (-40% i więcej!)
- dostęp do treści RP.PL oraz magazynu PLUS MINUS.
Biznes
Aktywa oligarchów trafią do firm i osób w Unii poszkodowanych przez rosyjski reżim
Biznes
Rekordowe wydatki Kremla na propagandę za granicą. Czy Polska jest od niej wolna?
Biznes
Polskie firmy nadrabiają dystans w cyfryzacji
Biznes
Rafako i Huta Częstochowa. Będą razem produkować dla wojska?
Materiał Promocyjny
Tech trendy to zmiana rynku pracy
Materiał Promocyjny
Dlaczego Polacy boją się założenia firmy?
Materiał Partnera
Polska ma ogromny potencjał jeśli chodzi o samochody elektryczne