Reklama

Wypieki ze stuletnią tradycją

Koguty stały się symbolem biznesu rodziny Sarzyńskich. Kolejnym krokiem w rozwoju ma być cukiernicza Pracownia Artystyczna. O przyszłość przedsiębiorstwa dba już czwarte pokolenie.

Publikacja: 23.12.2015 21:00

Barbara Sarzyńska z córkami Igą i Anną kultywują rodzinne tradycje, rozwijając cukiernię, piekarnię

Barbara Sarzyńska z córkami Igą i Anną kultywują rodzinne tradycje, rozwijając cukiernię, piekarnię i restaurację w Kazimierzu Dolnym

Foto: materiały prasowe

W Pracowni Pieczywa Artystycznego Sarzyński w Kazimierzu Dolnym gościli politycy, sportowcy, ludzie kultury i sztuki z pierwszych stron gazet. Odwiedziło ją nawet 50 żon ambasadorów akredytowanych w Polsce jednocześnie. Niemal każda sławna postać, która pojawia się w Kazimierzu, zagląda do Sarzyńskich, co jest skrzętnie odnotowywane w kronice rodzinnej.

Przybywa też nowych wpisów o tym, że torty Igi Sarzyńskiej pojawiają się na weselach celebrytów, że zdobywają laury w konkursach, a jej trzy desery oraz słynny drożdżowy kogut znalazły się w prestiżowej publikacji „Wykwintne desery polskie" powstałej pod patronatem byłej prezydentowej Anny Komorowskiej.

Pozostało jeszcze 92% artykułu

Już za 19 zł miesięcznie przez rok

Jak zmienia się świat i Polska. Jak wygląda nowa rzeczywistość polityczna po wyborach prezydenckich. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Czytaj, to co ważne.

Reklama
Biznes
Nieoficjalnie: Rząd Donalda Trumpa rozmawia o przejęciu udziałów w Intelu
Biznes
Anita Sowińska: Żadna apteka nie będzie zbierała pustych butelek
Biznes
Trump i Putin – Zachód ustala strategię, ustawa o plastiku, Włochy kontra Chiny
Biznes
37% emisji CO2 mniej: Coca-Cola HBC Polska i Kraje Bałtyckie prezentuje najnowsze wyniki ESG
Biznes
Ukrainie brakuje żołnierzy, nie sprzętu
Reklama
Reklama