Desery Karola Okrasy

aktualizacja: 30.09.2011, 00:05
Foto: First Class

Sernik z kaszą gryczaną i imbirem

Składniki:
 
Przygotowanie:
W robocie Cooking Chef zamontuj trzepaczkę. Do misy włóż żółtka z cukrem i masłem i utrzyj składniki na puszystą masę. Cały czas mieszając dodaj ser. Mieszaj dokładnie do momentu, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą.
Dodaj ugotowaną kasze gryczaną i imbir, a następnie do masy dodaj startą połowę skórki z limonki. Do misy wsyp proszek do pieczenia i budyń. W oddzielnym naczyniu przy pomocy blendera ręcznego z trzepaczką  ubij na sztywno pianę z białek. Otrzymaną pianę połącz z masą. Wszystko przelej do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą formy i piecz w piekarniku w temperaturze 190? C przez 30 min.
 

Zabajone wiśniowe

Składniki:
 
Przygotowanie:
Wszystkie składniki włóż do misy robota Cooking Chef i zamontuj trzepaczkę. Ustaw temperaturę na 70?C i  ubij wszystko na jednolitą masę. Poczekaj, aż masa będzie puszysta i stabilna.
 
(Autor przepisu: Karol Okrasa)
KOMENTARZ DNIA
Żródło: First Class

Żadna część jak i całość utworów zawartych w dzienniku nie może być powielana i rozpowszechniana lub dalej rozpowszechniana w jakiejkolwiek formie i w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny lub inny albo na wszelkich polach eksploatacji) włącznie z kopiowaniem, szeroko pojętę digitalizację, fotokopiowaniem lub kopiowaniem, w tym także zamieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody Gremi Business Communication. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części bez zgody Gremi Business Communication lub autorów z naruszeniem prawa jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami "Regulaminu korzystania z artykułów prasowych". Formularz zamówienia można pobrać na stronie www.rp.pl/licencja.

POLECAMY

KOMENTARZE