Prenumerata 2018 już w sprzedaży - SPRAWDŹ!

Styl życia

Desery Karola Okrasy

First Class

Sernik z kaszą gryczaną i imbirem

Składniki:   Przygotowanie:
W robocie Cooking Chef zamontuj trzepaczkę. Do misy włóż żółtka z cukrem i masłem i utrzyj składniki na puszystą masę. Cały czas mieszając dodaj ser. Mieszaj dokładnie do momentu, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą. Dodaj ugotowaną kasze gryczaną i imbir, a następnie do masy dodaj startą połowę skórki z limonki. Do misy wsyp proszek do pieczenia i budyń. W oddzielnym naczyniu przy pomocy blendera ręcznego z trzepaczką  ubij na sztywno pianę z białek. Otrzymaną pianę połącz z masą. Wszystko przelej do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą formy i piecz w piekarniku w temperaturze 190? C przez 30 min.  

Zabajone wiśniowe

Składniki:   Przygotowanie: Wszystkie składniki włóż do misy robota Cooking Chef i zamontuj trzepaczkę. Ustaw temperaturę na 70?C i  ubij wszystko na jednolitą masę. Poczekaj, aż masa będzie puszysta i stabilna.   (Autor przepisu: Karol Okrasa)
Źródło: First Class

WIDEO KOMENTARZ

REDAKCJA POLECA

NAJNOWSZE Z RP.PL