#RZECZoBIZNESIE: Maciej Herman: Wedel pracuje na pełnych obrotach. Potrzebna nowa fabryka

Musimy powiększyć nasze możliwości produkcyjne, bo popyt rynkowy na nasz asortyment jest większy, niż możemy wyprodukować. Wyczerpanie się możliwości obecnej fabryki to kwestia 2-3 lat – mówi Maciej Herman, dyrektor sprzedaży i marketingu Lotte Wedel, gość programu Pawła Rożyńskiego.

Aktualizacja: 13.02.2018 17:13 Publikacja: 13.02.2018 11:47

#RZECZoBIZNESIE: Maciej Herman: Wedel pracuje na pełnych obrotach. Potrzebna nowa fabryka

Foto: tv.rp.pl

Gość przyznał, że 2017 r. na rynku słodyczy był całkiem niezły. - Dzięki dobrej kondycji gospodarki rynek ten urósł 6 proc. Zakładamy, że ten rok już nie będzie tak dynamiczny - mówił Herman.

Rynek słodyczy zmienia się. - Coraz więcej konsumentów szuka czegoś wyjątkowego. Przesuwamy się w kierunku wysokiej jakości produktów markowych – tłumaczył gość. Drugi trend to poszukiwanie produktów bardziej naturalnych i zdrowych. - Tutaj sprawdza się czekolada gorzka. Dynamika wzrostu jej sprzedaży jest dość wysoka, w porównaniu np. do czekolady mlecznej – podał.

Pozostało jeszcze 83% artykułu

Odbierz 20 zł zniżki - wybierz Płatności Powtarzalne

Czytaj o tym, co dla Ciebie ważne. Sprawdzaj z nami, jak zmienia się świat i co dzieje się w kraju. Wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia, historia i psychologia w jednym miejscu
Przemysł spożywczy
Węgry nagle zniosły embargo na mięso z Polski i innych krajów. Sukces negocjacji
Przemysł spożywczy
Węgry zdjęły embargo na polskie mięso. Viktor Orban się ugiął
Przemysł spożywczy
Analityk: koniec wojny sklepów spożywczych. Po Dino można było oczekiwać więcej
Przemysł spożywczy
Viktor Orbán zaskoczył polski rząd. Producenci mięsa wściekli, ale embargo trwa
Przemysł spożywczy
Węgry zakazały importu polskiej wołowiny i wieprzowiny. To odwet