Na swoich stronach spółka Gremi Business Communication Sp. z o.o. wykorzystuje wraz z innymi podmiotami pliki cookies (tzw. ciasteczka) i inne technologie m.in. w celach prawidłowego świadczenia usług, odpowiedniego dostosowania serwisów do preferencji jego użytkowników, statystycznych oraz reklamowych. Korzystanie z naszych stron bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza wyrażenie zgody na użycie plików cookies w pamięci urządzenia. Aby dowiedzieć się więcej o naszej polityce prywatności kliknij TU.

REKLAMA
|
  • Warszawa
  • Białystok
  • Bydgoszcz
  • Gdańsk
  • Kalisz
  • Katowice
  • Kielce
  • Kraków
  • Lublin
  • Łódź
  • Olsztyn
  • Opole
  • Poznań
  • Rzeszów
  • Szczecin
  • Toruń
  • Wrocław
  • Zielona Góra
Tutaj jesteś: rp.pl » Wiadomości » Kultura » Telewizja » Magazyn TV

Magazyn TV

Rodzinna feta na luzie

Julia Rzemek 23-12-2011, ostatnia aktualizacja 23-12-2011 12:11
źródło: Archiwum

Jak nie dać się zwariować w kuchni i bezstresowo przygotować bożonarodzeniową ucztę? Odpowiedzi na to pytanie w specjalnym świątecznym programie udziela jeden z najpopularniejszych telewizyjnych kucharzy Jamie Oliver

Ma 36 lat. Jak sam przyznaje, urodził się w gastronomicznym biznesie. Jego ojciec prowadził w Essex pub-restaurację. Jamie wspomina, że już jako jedenastolatek był mistrzem siekania warzyw. Szybko zrozumiał, że jego życiowy cel to zostanie szefem kuchni. Do telewizji trafił przez przypadek. Producenci dostrzegli młodego chłopaka zafascynowanego kuchnią w filmie dokumentalnym nakręconym w jednej z knajp. Tak powstał jego autorski program „Nagi szef". Pędził przez miasto na skuterze, robiąc po drodze zakupy, a na degustację zapraszał kumpli albo narzeczoną. Znakiem rozpoznawczym Jamiego stały się proste, smakowite dania przygotowywane bez specjalnego wysiłku. Ostatnio zaangażował się w kampanię przeciwko żywieniu uczniów fast foodami. Chce nauczyć najmłodsze pokolenie, jak wybierać wartościowe, zdrowe posiłki.

Jest autorem kilkudziesięciu programów i serii poradników kulinarnych. Ale wydaje się, że ogromna popularność prawie go nie zmieniła. Wciąż wygląda na chłopaka z sąsiedztwa, który lubi eksperymentować z przepisami i spędzać czas z rodziną. W 2000 roku poślubił modelkę Juliette Norton, ma czwórkę dzieci. W świątecznym programie pomagać będą mu córki: Poppy i Daisy. Dowiemy się, jak przygotować specjały, które Brytyjczycy najchętniej serwują w Boże Narodzenie: pieczonego indyka z ziemniakami, pierożki z mięsem i świąteczny pudding. Jamie pokaże też sprytne pomysły na wykorzystanie resztek ze świątecznego stołu. W jego kuchni nic nie może się zmarnować.

Najpyszniejsze święta Jamiego Kuchnia+ | 16.20 | SOBOTA | 21.05 | NIEDZIELA

Przeczytaj więcej o:  Jamie Oliver , Najpyszniejsze święta Jamiego , przepisy kulinarne na święta

Rzeczpospolita
Żadna część jak i całość utworów zawartych w dzienniku nie może być powielana i rozpowszechniana lub dalej rozpowszechniana w jakiejkolwiek formie i w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny lub inny albo na wszelkich polach eksploatacji) włącznie z kopiowaniem, szeroko pojętą digitalizacją, fotokopiowaniem lub kopiowaniem, w tym także zamieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody Gremi Business Communication. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części bez zgody Gremi Business Communication lub autorów z naruszeniem prawa jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.
Rekomenduj artykuł, oddano głosów: 
Tu nas znajdziesz: DO GÓRY
Zamknij

Przeczytaj też: >>

Przyroda jest konstruktorem idealnym

Biomimikra to nowa gałąź nauki, zajmująca się wdrażaniem do technologii rozwiązań podpowiadanych przez naturę. >>
common