Reklama

Uczta na wiele rąk

Popis kulinarny nie zawsze musi być występem solowym. Coraz częstsze i modniejsze są wydarzenia, w których największą atrakcję stanowi synergia talentów kilku szefów.

Aktualizacja: 21.04.2016 22:59 Publikacja: 21.04.2016 18:44

Uczta na wiele rąk

Foto: 123RF

Na świecie wielcy gotują razem, a bywa, że zamieniają się na pewien czas restauracjami. Cel jest zawsze ten sam: smak i zabawa. A do tego rozrywka dla gości plus wymiana wiedzy i doświadczeń szefów.

Moda ta dotarła także do nas, urozmaicając krajobraz kulinarny i jednocząc środowisko szefów. Mało chwil cieszy tak bardzo jak obserwowanie kipiącej energii zespołu gotującego razem i prześcigającego się w pomysłach. Także lądujące na talerzach efekty współpracy radują oczy i podniebienia. Łowcom niepowtarzalnych doznań mogą sprawić szczególną przyjemność.

Pozostało jeszcze 95% artykułu

Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.

Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.

Treści, którym możesz zaufać.

Reklama
Kultura
Popkulturowa kariera „Stańczyka", czyli od muralu w Paryżu do okładki płyty Lady Gaga
Kultura
Polski projekt z nagrodą DesignEuropa Awards 2025
Kultura
Czy Warszawa jest dobrym miastem dla seniorów? Pokażą starość z różnych perspektyw
Kultura
OIga Siemaszko, pierwsza dama polskiej ilustracji w Bibliotece Narodowej
Kultura
Córka lidera Queen: filmowy szlagier „Bohemian Rhapsody" pełen fałszów o Mercurym
Reklama
Reklama