Aktualizacja: 20.10.2017 18:33 Publikacja: 20.10.2017 12:50
Pracownicy firm dostarczających posiłki do szpitali przyznają, że są one przygotowywane z gorszych i tańszych produktów. Winą za to obarczają niskie stawki żywieniowe
Foto: Fotorzepa/ Jerzy Dudek
Federacja podkreśla, że chociaż rosną ceny energii, paliwa i żywności, stawka żywieniowa jest cały czas na tym samym poziomie.
Stawki żywieniowe ustalają kierownicy poszczególnych podmiotów leczniczych. Zdaniem FPP to kolejny segment – obok ochrony czy sprzątania – gdzie jednostki publiczne zaniżają ceny usług kosztem pracowników i obywateli.
Wiemy, że maturzyści i ósmoklasiści często pragną sprawdzić swoje odpowiedzi zaraz po zakończeniu egzaminu. Dzię...
Za brak ważnego biletu parkingowego w przypadku przekroczenia czasu postoju nie można nakładać kar - wynika z wy...
Uchwała Sądu Najwyższego nie dała spodziewanego impulsu do walki o rekompensaty finansowe za wyjazdy na wycieczk...
Wniosek o zmianę miejsca głosowania można składać już na 44 dni przed dniem wyborów, nie później jednak niż trze...
Rowerzysta, dojeżdżając do przejazdu rowerowego, nie ma pierwszeństwa. Zyskuje je dopiero, gdy znajdzie się już...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas