Rz: Firmy produkcyjne coraz więcej mówią teraz o wszelkiego typu innowacjach, Przemysł 4.0 to gospodarczy priorytet rządów. Czy wśród producentów artykułów gospodarstwa domowego ten pęd też widać?
Tak jak każdy inny sektor musimy odpowiadać na trendy i reagować na nowinki. Ludzie żyją otoczeni technologiami, które zmieniają życie i wpływają na coraz to inne jego dziedziny. W przypadku sprzętu kuchennego jest tak samo. Gdy wprowadzamy kolejne produkty, skupiamy się na umożliwieniu dobrych doświadczeń, a nie tylko na myśleniu o nowych rozważaniach. Doświadczenia konsumentów muszą być w centrum zainteresowania, chcemy sprawiać, że życie ludzi staje się przyjemniejsze. W ostatecznym rozrachunku chodzi o to, aby naprawdę doświadczyć, jak świetnie smakuje kurczak na parze z nowego piekarnika lub jak doskonale zostały usmażone naleśniki dzięki nowej płycie kuchennej.
Co nowego Electrolux pokazał na niedawnych mediolańskich targach EuroCucina?
To w branży ważne wydarzenie, każdy stara się właśnie z tej okazji prezentować nowinki. Zawsze staramy się, aby dzięki gotowaniu na żywo i obserwowaniu doświadczonych szefów kuchni, zwiedzający mogli zobaczyć, w jaki sposób urządzenia domowe Electrolux zapewniają taką samą jakość jak ich profesjonalne odpowiedniki.
W strefie TasteOS odwiedzający mogli zobaczyć efekt naszej współpracy z firmą Innit, dostarczającą najnowsze rozwiązania technologiczne w obszarze żywności, tak aby zapewnić zintegrowaną podróż kulinarną. TasteOS to nasza nowa platforma stworzona w celu poszerzenia możliwości kulinarnych, zapewniając użytkownikom spersonalizowane doznania kulinarne. Zaoferuje wsparcie ludziom na każdym etapie procesu przygotowywania posiłków, od inspiracji i planowania, poprzez zakupy spożywcze, po przygotowanie jedzenia i samo gotowanie.