Firma Good Fat szuka osoby na stanowisko "Head of Avo Control" - szef działu kontroli awokado. Zakres obowiązków to testowanie potraw, testowanie owoców oraz przekonywanie klientów do zamawiania, kupowania i jedzenia tego zielonego owocu.
Od nowego pracownika wymagane jest "co najmniej dwuletnie doświadczenie w rozsmarowywaniu awokado na tostach lub spożywania go w innej postaci".
Szczęśliwiec, któremu uda się wygrać konkurs na to stanowisko będzie otrzymywał wynagrodzenie w "tostach z awokado lub innych tego typu daniach". Musi też wiedzieć wszystko o tych owocach - kiedy są dojrzałe, kiedy są niejadalne i jak wybrać te najlepsze - nie za miękkie i nie za twarde.
Ogłoszenie jest skierowane do "fanatyków awokado", którzy pomogą w stworzeniu idealnego menu restauracji specjalizującej się w serwowaniu dan z awokado.
Good Fat otwiera taką restaurację w Sydney w Australii i zamierza zbudować menu składające się z 20 pozycji - od przystawek po desery, w tym popularne lody z awokado.