Dlaczego Polacy nie kupują nowych aut?

Gośćmi programu Pawła Rożyńskiego #RZECZoBIZNESIE byli Jakub Faryś, Artur Dzigański oraz Tomasz Wojak.

Publikacja: 28.02.2017 10:20

 

 

Jakub Faryś, prezes Polskiego Związku Przemysłu Motoryzacyjnego: Czy konsolidacja na rynku producentów aut jest nieunikniona? Co dalej z fabryką Opla w Gliwicach? Jakich kolejnych inwestycji na tym rynku możemy się spodziewać? Jaki będzie rok 2017 na rynku sprzedaży aut?

 

Artur Dzigański, kierownik kształcenia zawodowego w WSiP: Dlaczego powinniśmy mocno postawić na kształcenie zawodowe? Czy współpraca między szkołą a lokalnym biznesem jest możliwa? Jak pozyskać środki unijne na dokształcanie nauczycieli?

 

 

Tomasz Wojak, wiceprzewodniczący Federacji Przedsiębiorców Polskich: Jaką skalę przybrało omijanie przepisów odnośnie płacy minimalnej i stawki za godzinę? Jakie nielegalne zapisy pojawiają się w umowach pracowników? Jak często zdarza się, że pracownicy zatrudniani są na umowę zlecenie, mimo że charakter wykonywanych obowiązków wymaga umowy o pracę?

Jakub Faryś, prezes Polskiego Związku Przemysłu Motoryzacyjnego: Czy konsolidacja na rynku producentów aut jest nieunikniona? Co dalej z fabryką Opla w Gliwicach? Jakich kolejnych inwestycji na tym rynku możemy się spodziewać? Jaki będzie rok 2017 na rynku sprzedaży aut?

Artur Dzigański, kierownik kształcenia zawodowego w WSiP: Dlaczego powinniśmy mocno postawić na kształcenie zawodowe? Czy współpraca między szkołą a lokalnym biznesem jest możliwa? Jak pozyskać środki unijne na dokształcanie nauczycieli?

2 / 3
artykułów
Czytaj dalej. Subskrybuj
Wydarzenia
RZECZo...: powiedzieli nam
Wydarzenia
Nie mogłem uwierzyć w to, co widzę
Wydarzenia
Polscy eksporterzy podbijają kolejne rynki. Przedsiębiorco, skorzystaj ze wsparcia w ekspansji zagranicznej!
Materiał Promocyjny
Jakie możliwości rozwoju ma Twój biznes za granicą? Poznaj krajowe programy, które wspierają rodzime marki
Materiał Promocyjny
Jak kupić oszczędnościowe obligacje skarbowe? Sposobów jest kilka
Wydarzenia
Żurek, bigos, gęś czy kaczka – w lokalach w całym kraju rusza Tydzień Kuchni Polskiej