Tylko 19 zł miesięcznie przez cały rok.
Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Treści, którym możesz zaufać.
Aktualizacja: 11.05.2016 23:14 Publikacja: 11.05.2016 20:39
2 zdjęcia
ZobaczFoto: Fotorzepa, Jakub Ostałowski jo Jakub Ostałowski
Program 500+ przełoży się na wzrost konsumpcji, w tym na spożycie mięsa czerwonego, które jest droższe niż drób – uważa Dariusz Formela, prezes Polskiego Koncernu Mięsnego Duda.
W ostatnich latach, m.in. ze względu na niższe ceny, mięso drobiowe odbierało krajowy rynek głównie wieprzowinie. Jeszcze w 2011 r. jego udział w łącznym spożyciu mięsa w Polsce wynosił ok. 34 proc. W ubiegłym roku było to blisko 38 proc. W tym samym czasie udziały wieprzowiny stopniały z 58 proc. do 53 proc.
Bądź na bieżąco. Czytaj sprawdzone treści od Rzeczpospolitej. Polityka, wydarzenia, społeczeństwo, ekonomia i psychologia.
Treści, którym możesz zaufać.
Ludzie muszą ograniczyć jedzenie mięsa i cukru o połowę i jeść dwa razy więcej owoców i warzyw – przekonują auto...
Zakaz reklamy alkoholu w Polsce to w praktyce koniec legalnych kampanii piwa – branża ostrzega, że 187 mln zł bu...
Złożone w Sejmie projekty Lewicy i Polski 2050 zakładają ograniczenia w handlu alkoholem oraz jego reklamie i pr...
Projekt ustawy regulujący „sprawy związane z alkoholem”, a zwłaszcza jego sprzedażą, złożyła w Sejmie Nowa Lewic...
Amerykański koncern Coca-Cola Company pozwał przed moskiewski sąd rosyjską firmę Koka-Kola Kompanii zarejestrowa...
Masz aktywną subskrypcję?
Zaloguj się lub wypróbuj za darmo
wydanie testowe.
nie masz konta w serwisie? Dołącz do nas