W latach 80. wytwarzane przez Cichowskich nugaty trafiały na papieski stół

W latach 80. wytwarzane przez Cichowskich nugaty trafiały na papieski stół. Specjalnością krakowskich cukierników były wyroby z czekolady i karmelu. Dziś do przejęcia rodzinnego biznesu przygotowuje się już trzecie pokolenie.

Aktualizacja: 05.02.2016 05:50 Publikacja: 04.02.2016 20:00

Choć wyroby Cichowskich wciąż opierają się na tradycji lwowskich cukierników, dziś pełnymi garściami czerpią z wszelkich nowinek, jakie pojawiają się na świecie. Dzięki temu – w gęstwinie dużych zakładów i sieciówek – rodzina Chichowskich utrzymuje swoje miejsce na rynku. I wiele wskazuje na to, że interes przejmie w przyszłości kolejne pokolenie.

Papieski marketing

Pozostało 96% artykułu

Teraz 4 zł za tydzień dostępu do rp.pl!

Kontynuuj czytanie tego artykułu w ramach subskrypcji rp.pl

Na bieżąco o tym, co ważne w kraju i na świecie. Rzetelne informacje, różne perspektywy, komentarze i opinie. Artykuły z Rzeczpospolitej i wydania magazynowego Plus Minus.

Przemysł spożywczy
Kreml sprzedał największego producenta wódek. Podejrzany kupiec, zaniżona cena
Materiał Promocyjny
Wykup samochodu z leasingu – co warto wiedzieć?
Przemysł spożywczy
Polacy wydają ponad 10 mld zł na posiłki z dostawą. Ale branża ma problem
Przemysł spożywczy
Polacy kupują coraz więcej kawy, chociaż drożeje
Przemysł spożywczy
Do sklepów trafi różowy sos od koncernów Heinz i Mattel. Efekt sukcesu „Barbie”
Przemysł spożywczy
Włoska restauracja daje darmowe wino klientom. Warunkiem posiłek bez telefonu