Wrocławski DoubleTree by Hilton został otwarty w środę 10 sierpnia. Do końca roku goście dostaną 23 tys. ciastek, do pokoi zostanie dostarczonych ok. 29 tys. butelek wody mineralnej. Hotel zamówił też 8 tys. kart magnetycznych do otwierania drzwi w pokojach, 10 tys. długopisów do pokoi i sal konferencyjnych oraz 7 tys. podkładek pod napoje.

W hotelu jest 189 pokoi, z czego 54 o podwyższonym standardzie. Najbardziej ekskluzywny apartament ma 113 mkw. W sumie hotel może przyjąć 400 gości. – Przygotowane jest już wszystko, czego potrzebują, m.in. 210 żelazek, 500 szlafroków, 400 kołder, 2,2 tys. wieszaków, 1 tys. poduszek, 4,7 tys. ręczników – opowiadają przedstawiciele inwestora.

Do dyspozycji hotelowych gości jest siedem sal konferencyjnych. Razem z salą bankietową mogą pomieścić nawet 500 osób. Wysoka na 5,5 m sala balowa ma 317 mkw. – Mogą się tu odbywać nie tylko bale, lecz również pokazy mody lub pokazy nowego modelu auta. Możemy je nawet podwiesić pod sufitem na specjalnych hakach – mówi Matthias Herd, dyrektor generalny DoubleTree by Hilton we Wrocławiu. – W hotelu będzie pracować prawie sto osób. Nawiązaliśmy już współpracę z 16 dostawcami produktów spożywczych. Na parterze hotelu powstaje Ovo Bar & Restaurant.