Media i internet

Nowa siedziba Apple. Pracownicy chwalą się zdjęciami na Instagramie

Futurystyczna siedziba Apple
Shutterstock
Apple Park jednych zachwyci innych nie. Do budynku, który według szacunków miał kosztować 5 mld dolarów wejść mogą tylko pracownicy.

Nową siedzibę Apple zaprojektował sir Norman Foster (ten sam, który zaprojektował biurowiec Metropolitan w Warszawie). Styl budynku określany jest jako neofuturyzm, a koszt budowy szacuje się na 5 mld dolarów. Siedziba giganta z Cupertino nie jest dostępna dla zwykłych śmiertelników, by tam wejść trzeba dla Apple pracować lub zostać zaproszonym. Ale i tak można zobaczyć co jest wewnątrz – pracownicy w końcu też mają instagrama.

 

#ApplePark #shotoniphone #iphonex

Post udostępniony przez Sebas (@spacheconet)

Wewnętrzny krąg rozświetlony jest dzięki zajmującym całą wysokość kondygnacji oknom. Widok na dziedziniec, niebo i resztę budynku jednych zachwyci, a innych... niekoniecznie. Na pewno imponuje.

Zewnętrzna część okręgu również oferuje widoki. Najlepiej z tarasu na najwyższej kondygnacji.

 

First day in the spaceship...have to say I love the view

Post udostępniony przez @ rzardkoohi

Ale i z niższych widoki nie są najgorsze. Pracownicy nazywają nową siedzibę „statkiem kosmicznym".

Zachwytom nie ma końca.

Kosztowny minimalizm na klatkach schodowych.

W takim otoczeniu może być trudno oprzeć się pokusie wydłużenia przerwy na lunch.

 

#applepark #cupertino #california #applecampus #clean #radius #spaceship

Post udostępniony przez Andi Hutter (@hutterandy)

Źródło: rp.pl

REDAKCJA POLECA

NAJNOWSZE Z RP.PL