Restauracje warte Poznania!

Na gastronomicznej mapie Poznania pojawiło się nowe miejsce – restauracje GARDENcity w Pawilonie 15. Międzynarodowych Targów Poznańskich.

Publikacja: 02.07.2017 21:00

Materiał Międzynarodowych Targów Poznańskich

Trzypoziomowy kompleks tworzą designerskie sale bankietowe: Sala Ognia, Sala Powietrza, Sala Kryształu, Sala Piasku oraz Sala Wody. Wystrój każdej z nich dyskretnie nawiązuje do natury.

Elegancja, nowoczesność i obsługa na najwyższym poziomie

GARDENcity składa się z pięciu odmiennych przestrzeni, które łączy nowoczesny design. To oferta z kategorii premium adresowana do osób, które cenią dobry styl i przywiązują wagę do detali.

W GARDENcity możliwa jest organizacja przyjęć i spotkań o różnym charakterze – od spotkań biznesowych, poprzez imprezy integracyjne i bankiety, po przyjęcia o charakterze prywatnym i rodzinnym.

Idealne miejsce spotkań

Restauracje GARDENcity gościły już przedstawicieli ministerstw, władz samorządowych, parlamentarzystów oraz wiele innych osobistości świata polityki i kultury. Były również miejscem spotkań wigilijnych, wydarzeń firmowych, uroczystych gal, np. Gali Jubileuszowej z okazji 95-lecia Międzynarodowych Targów Poznańskich oraz Gali Złoty Medal – Wybór Konsumentów 2017. We wnętrzach GARDENcity odbyły się również romantyczne walentynki.

Kulinarne podróże

Po każdym dużym wydarzeniu – spektaklu czy koncercie w Sali Ziemi – GARDENcity zaprasza w kulinarną podróż. Na gości czeka restauracja w Sali Ognia oraz drink bar w Sali Kryształu. W ramach cyklicznych podróży po smakach świata szef kuchni komponuje specjalne pięciodaniowe menu degustacyjne. Można spróbować wyszukanych połączeń, zaskakujących składników komponujących się w symfonię smaków i zapachów, barw i faktur. W czasie targów zarówno wystawcy, jak i zwiedzający mogą korzystać z jasnych i przestronnych wnętrz Sali Wody, gdzie serwowane są dwudaniowe zestawy lunchowe.

Wirtuoz smaku

Polacy cenią sobie dobre i zdrowe jedzenie. Szukają nowości, wyjątkowych smaków i potraw oraz stawiają na potrawy regionalne. Szef kuchni GARDENcity Tomasz Zdrenka podąża za oczekiwaniami gości. Specjalizuje się w nowoczesnej kuchni polskiej z akcentami francuskimi oraz śródziemnomorskimi.

Promował regionalne smaki kuchni polskiej za granicą, między innymi w Dubaju, Kijowie, Istambule, Mediolanie. Jest zwycięzca i laureatem wielu międzynarodowych i prestiżowych konkursów kulinarnych.

W kuchni GARDENcity panuje zasada slow food, czyli wszystko gotujemy od podstaw, bez sztucznych dodatków, tylko z naturalnych składników. Potrawy naszego szefa kuchni zawsze są świeże, ekologiczne, przygotowywane z najwyższą troską i starannością, z najlepszych regionalnych surowców, według tradycyjnych regionalnych przepisów. Szef kuchni GARDENcity stawia na produkty od lokalnych dostawców – świeże warzywa, owoce, mięsa i nabiał. W menu używa regionalnych produktów, często z Chronionym Oznaczeniem Geograficznym. Dużą wagę przykłada do dań bezglutenowych i bez laktozy, zwraca uwagę na alergeny i unika tych najbardziej powszechnych.

Co przed nami?

Restauracja GARDENcity przyłączyła się do akcji Lato na Targach jako sponsor wydarzenia. W każdy czwartek, począwszy od 6 lipca, będzie działało letnie kino kulinarne pod patronatem restauracji. Przez osiem kolejnych tygodni będzie można zobaczyć propozycje filmowe, których wspólnym mianownikiem będą kulinarne inspiracje.

Materiał Międzynarodowych Targów Poznańskich

Trzypoziomowy kompleks tworzą designerskie sale bankietowe: Sala Ognia, Sala Powietrza, Sala Kryształu, Sala Piasku oraz Sala Wody. Wystrój każdej z nich dyskretnie nawiązuje do natury.

Pozostało 93% artykułu
2 / 3
artykułów
Czytaj dalej. Kup teraz
Materiał partnera
Dolny Śląsk mocno stawia na turystykę
Regiony
Samorządy na celowniku hakerów
Materiał partnera
Niezależność Energetyczna Miast i Gmin 2024 - Energia Miasta Szczecin
Regiony
Nie tylko infrastruktura, ale też kultura rozwijają regiony
Regiony
Tychy: Rządy w mieście przejmuje komisarz wybrany przez Mateusza Morawieckiego