Żywność czeka niespokojna dekada

Nadchodzi era mięsa z in vitro i mąki z owadów – prognozują eksperci konferencji Agrotrendy.

Publikacja: 19.11.2017 21:00

Jak wykorzystać prognozy przyszłości, zastanawiali się paneliści.

Jak wykorzystać prognozy przyszłości, zastanawiali się paneliści.

Foto: materiały prasowe

Zamiast jak co roku analizować bieżące zagadnienia rynku żywności, organizatorzy tegorocznej konferencji rolniczej banku BGŻ BNP Paribas zaprosili ekspertów do rozmowy o przyszłych zjawiskach w rolnictwie i na rynku spożywczym. – Trendy bardzo łatwo wyznaczyć po czasie, ale w przyszłość spojrzeć jest trudno, dlatego dziś trendy będą przedstawione z kilku perspektyw: badacza, biznesmena, futurologa i bankowca – powiedział Bartosz Urbaniak, członek zarządu Banku BGŻ BNP Paribas.

Czeka nas kryzys żywnościowy

Pozostało 89% artykułu

Kontynuuj czytanie tego artykułu w ramach subskrypcji rp.pl

Na bieżąco o tym, co ważne w kraju i na świecie. Rzetelne informacje, różne perspektywy, komentarze i opinie. Artykuły z Rzeczpospolitej i wydania magazynowego Plus Minus.

Opinie Ekonomiczne
Witold M. Orłowski: Gospodarka wciąż w strefie cienia
Opinie Ekonomiczne
Piotr Skwirowski: Nie czarne, ale już ciemne chmury nad kredytobiorcami
Ekonomia
Marek Ratajczak: Czy trzeba umoralnić człowieka ekonomicznego
Opinie Ekonomiczne
Krzysztof Adam Kowalczyk: Klęska władz monetarnych
Opinie Ekonomiczne
Andrzej Sławiński: Przepis na stagnację